Телефонни “спамъри” мамят наивници

Нищо неподозиращи потребители могат да платят "солени" сметки за телефон, подведени от измамно обаждане.

Особено популярен напоследък у нас е мошеническият номер 00496939018532. Позвъняването е еднократно и прекъсва още преди потенциалната жертва на телефонния спам да може да отговори.

По-наивните потребители лесно се изкушават да наберат обратно номера и точно това действие ще им коства сериозна сума. Според публикации на "ужилени" във форумите, "таксата любопитство" е от порядъка на 15 долара.

Измамниците ползват VoIP услуга при набиране на телефонните номера на потенциалните жерти. На обратното повикване няма никаква реакция.

Фиктивно, кодът на спамърския номер сочи към Франкфурт, Германия, но нищо повече не може да се открие за него.

Обаждания от 00496939018532 получават не само българи, но и хората в много други страни. Спамърите са доста найстойчиви в опитите си да прилъжат лековерни потребители да позвънят обратно, става ясно от наши и чужди форуми в интернет.

по темата: „Телефонни “спамъри” мамят наивници”

добавете коментар...

  1. Nikolov

    Добавете и:
    +4932212615362
    Звъни се обикновено до 7ч. +2h.GTM. Проблема е известна вече пролука във VoIP услугите на модерните виртуални оператори.
    Кода на града обикновено е фалшив. Примера Ви не е от Франкфурт-запад. Дължината на номера е невалидна. Заплащането на спама трудно може да се анулира, защото е изрядно договорирано. В случая не става дума за спамъри, а по-скоро за изрядна и нагла маркетинг стратегия.
    Съвет – потърсете кода след 49(или 44,42..), ако не го намирате лесно просто не звънете. Тъжно е обаче, че това е само началото…

Коментар