Интраком Defense Electronics доставя летателни апарати AWACS на НАТО

генцията за управление на Програмата за ранно предупреждение и контрол от въздуха (NAPMA) в сътрудничество с БОИНГ предостави на НАТО първия подобрен AWACS летателен апарат като част от средносрочната програма за модернизация, в която ИНТРАКОМ Defense Electronics участва активно.
ИНТРАКОМ Defense Electronics, единственият гръцки представител, който участва в средносрочната програма за модернизация като подизпълнител на БОИНГ, в сътрудничество с международни лидери, е произвел свързочните системи ABU-1 и ABU-2, както и електронните табла на операторите на летателните апарати за AWACS. Успешното участие на ИНТРАКОМ Defense Electronics в тази програма е резултат от значителния принос в областта на модерните отбранителни свързочни системи.
Програмата за модернизация на Въздушнопреносимата система за предупреждение и контрол на НАТО е класически пример за международно индустриално сътрудничество и обхваща повече от 15 подизпълнители от 12 различни страни. Представители на държавите – членки на НАТО, както и на индустриалците, сред които е и ИНТРАКОМ Defense Electronics, присъстваха на церемонията по доставянето.
В рамките на програмата ИНТРАКОМ Defense Electronics инвестира средства в изграждането на инфраструктура и одобрената от БОИНГ система за управление на качеството (BQMS D6-82479 Appendix A, EN 9100). До днес ИНТРАКОМ Defense Electronics е осъществила успешно проекти на стойност 7 милиона евро. В същото време компанията създава мащабна инфраструктура, както и необходимите предпоставки за сътрудничество с БОИНГ.

Коментар