България – хъб за развитието на електронните правителства

София, 8 Април, 2009 – България може да се превърне в информационен хъб и център за развитие на проекти, свързани с електронното управление в региона на Югоизточна Европа. Темите електронно управление и електронно правителство ще са в основата на предстоящото събитие Webit eGov Summit (www.eGovSummit.com) под патронажа на Министерството на Транспорта, Информационните Технологии и Съобщенията на Р. България.

Първия по рода си Webit eGov Summit ще се проведе на 26-27 май 2010, в НДК. Организатор е е-Академия (организатор на събитията Webit) с организационното партньорство на Атлантически Клуб, Баском и редица български и европейски браншови организации, както и с подкрепата на Майкрософт и ВИЗА България.

Програмния комитет на Webit eGov Summit включва над 80 представители на европейските институции, световни експерти, доказани професионалисти, и представители на европейската академична общност. Сред участниците са генералния секретар на Европейската комисия – Медичи Фреймуърк, главния консултант по е-правителство на премиер министъра на Турция, директора е-правителство към Израелското министерство на финансите и десетки други. “Интересът към региона е изключително засилен предвид факта, че страните от Югоизточна Европа имат много да наваксват, за да достигнат до нивото на интеграция на е-услугите в управлението на администрациите“ си каза Пламен Русев, председател на е-Академия при представянето на Webit eGov Summit. „Предвид международното признание на събитито и присъствието на толкова знакови фигури, това събитие е реална възможност за България да се превърне в регионален център за сътрудничетво и развитие на проекти в електроното управление и сме особено щастливи от факта, че правителството ни оценява това и подкрепя събитието“ продължи експертът.

Сред основните теми и дискусии по време на Webit eGov Summit са:

– Правителството като предприятие

– Двустранна връзка между правителството и гражданите

– Европейски програми за локално и регионално развитие

– е-Правителство и информационната сигурност, лични данни и електронна самоличност

– Електронно здравеопазване

Повече информация за Webit eGov Summit на www.eGovSummit.com.

За e-Академия:

е-Академия е първия по рода си на Балканите международен образователен институт с правителствен лиценз за център за професионално обучение в областите управление, е-бизнес и е-маркетинг.

е-Академия цели в краткосрочен план работа с фирми в посока подобряване на способностите и знанията на съществуващите човешки ресурси. Като резултат от обучението в e-Academy дигиталните решения да станат все по-успешна и интегрирана част от бизнес развитието на фирмата.

е-Aкадемия е организатор на международни конференции, обучения, дискусионни панели, кръгли маси и др. сред които най-голямото събитие за е-бизнес и е-маркетинг в Централна и Източна Европа – Webit Expo & Conferences (www.webit.bg).

Коментар