И Sharp ще предлага 3D телевизори

Sharp е решена да се опита да настигне лидерите на пазара на триизмерни телевизори, като предложи свои модели, отличаващи се с по-ясна и чиста картина, обяви компанията.

Производителят от Осака, известен със серията течнокристални дисплеи Aquos, първоначално постави под въпрос перспективите пред триизмерните телевизори. Компанията имаше съмнения дали потребителите ще искат такива устройства. Сега обаче, когато 3D е гореща тема, Холивуд бълва тримерни филми и всички производители се готвят за нова битка за място в дневната на крайния потребител, Sharp изглежда си е променила мнението.

Още това лято 3D моделите на Sharp ще бъдат достъпни на японския пазар, обещава производителят. Не по-късно от края на март идната година устройствата ще се продават и в САЩ, Европа и Китай.

Заедно с категоричното намерение да навлезе на този пазар Sharp обяви и, че се е въоръжила с няколко ултрамодерни технологии, които ще позволят на телевизорите й да показват по-чиста картина, с по-живи цветове. Устройствата ще изискват използването на специални очила.

Специална технология, с която Sharp се е приготвила, ще позволи изображенията да се излъчват с по-висока честота, за да изглеждат по-стабилни и по-малко размазани.

Sharp, която продаде над 10 милиона телевизионни устройства през финансовата година, завършила в края на март, е сравнително незасегната във финансово отношение. Така е, защото компанията продава дисплеи на други производители, а също така предлага и устройства под собствена марка.

по темата: „И Sharp ще предлага 3D телевизори”

добавете коментар...

  1. valko

    sharp sa nomer1

Коментар