Предплатена услуга осмисля мобилния достъп

Операторът Vivacom пусна нова услуга за мобилен интернет, която ще отговори на реалните нужди на голяма част от потребителите. Предплатеният пакет Easy Traffic не обвързва клиентите с месечни такси. Срещу 30 лв. те ще получат 1200 MB за пренос на данни, валидни за срок от 120 дни.

"Предложението е насочено предимно към онези потребители, които пътуват до всички краища на страната и се нуждаят от интернет връзка навсякъде", посочват от  Vivacom. Ограниченият обем на трафика обаче прави услугата неподходяща за интензивна употреба. Тя ще бъде от полза по-скоро на потребители, които искат да имат сигурна резервна връзка за достъп до интернет, която ще ползват при липса на други възможности.

В момента повечето предложения за мобилен интернет у нас са на базата на фиксирана месечна такса. Потребителите могат да избират измежду няколко пакета, като цените варират според включения трафик. Неудобството на подобни предложения е, че таксата се плаща в пълен размер, независимо от това колко трафик е бил консумиран през месеца. Освен това, неизразходваният трафик не се прехвърля към следващия месец, което е в сериозен ущърб на клиентите.

Макар и малко, включените в новия пакет на Vivacom 1200 мегабайта са валидни за срок от четири месеца. Това означава, че един блогър, например, може да си подсигури резервен достъп до интернет срещу само 7,50 лв. на месец. Допълнителното презареждане на картата с 30 лв. носи още 1200 MB на потребителите и нов период на валидност от още 120 дни.

В момента всички интернет пакети на Vivacom се предлагат единствено с безжични WiFi модеми. В допълнение към стандартната услуга Easy Traffic, клиентите могат да включат към своя първоначален пакет и USB модем. Устройството, необходимо за достъп до интернет, се предлага с пакета на преференциална цена от 89 лв.

Коментар