Излизат бързи USB флашове с AES защита

Transcend обяви поредното попълнение в своята гама флаш-памети – модела JetFlash 620. Това е бърз и компактен USB модул с 256-битова AES (Advanced Encryption Standard) защита, съобщиха от дистрибутора Диджи Електроникс.

JetFlash 620 се доставя със софтуер Transcend JetFlash SecureDrive, който помага за опазване на конфиденциалната информация, като създава отделна, защитена с парола зона във флаш-паметта. След активиране на т.нар. Private Zone, никой освен притежателя на паролата не може да получи достъп до файловете в нея.

Потребителят може лесно да променя големината на Private Zone и често да сменя паролата.

Благодарение на използваната двуканална технология, JetFlash 620 предлага много бърз трансфер на данни със скорости на четене от 32MB/sec и запис 18 MB/sec. Компактният модул идва с внушителни капацитети от 8, 16 и 32GB – повече от достатъчно за бизнес документи, презентации, лична информация, снимки и видео.

„Новият JetFlash 620 e наличен в дистрибуторския канал и може да се поръчва у нас. Със своите параметри и сигурност модулът е подходящ избор за бизнес потребителите,” коментира Анна Табакова, търговски директор на Диджи Електроникс.

JetFlash 620 е изграден с висококачествени NAND Flash чипове и идва с доживотна гаранция. Налична е възможност за инсталиране на безплатен за клиенти на Transcend софтуер JetFlash Elite. Програмата позволява на потребителите да изградят свой виртуален профил, който да ползват от различни точки за достъп в интернет и дори да ползват флаш-паметта за заключване на компютрите си от неоторизиран достъп.

Коментар