Анализатори поставят под съмнение PlayStation 4

PlayStation 3 може да се окаже последната гейм конзола на Sony, смята аналитикът Юту Сакураи от компанията Nomura Securities. Неговото предположение се свърза с рокада на топ ниво в управлението на японския гигант.
Тези дни Sony отзова от САЩ шефа на поделението си за компютърни забавления Каз Хираи, за да го повиши до директор на целия бизнес на Sony Computer Entertainment със седалище в Токио.
Според анализатора от Nomura Sequrities, цитиран от cnews.ru, този ход може да се смята като начало на преместване на фокуса на компанията от хардуера към софтуера. Хирау е постигнал по-големи успехи в областта на софтуера, а примерът с компанията Sega, която се преориентира от производство на гейм конзоли към игри е също показателен, твърди аналитикът Сакураи.
Въпреки че Хираи е повишен, пазарните наблюдатели припомнят за неудачите с пускането на конзолата в САЩ, както и проблемите с производството на Blu-ray устройства.
Същевременно, друг анализатор от компанията SCEA заяви, че интересът към PlayStation 3 е огромен и е извън всякакво съмнение, че ще има и следваща версия на конзолата. Само в разработката на PS3 японският гигант е вложил над 1 милиард долара.

Коментар