AVAYA избра Солитрон за свой дистрибутор в България

На 15 април в хотел Вега в София се състоя официалното обявяване на партньорството между Солитрон и Avaya. Дистрибуторът обогати портфолиото си в мрежовия сегмент, а от Avaya заявиха, че са избрали точния партньор, който може да осъществи стратегията им за пазара.

Стефан Ноймайер, мениджър на каналите за дистрибуция на Avaya за Близкия изток, Централна и Източна Европа, както и страните от бившия Съветски съюз, представи марката и потенциала й за развитие на българския пазар. Той заяви увереността си в качествените продукти и ноу-хау на компанията, която заема първо място в световен мащаб на корпоративния пазар с решения за гласова инфраструктура. Avaya предлагат водещи решения за контакт центрове, както и множество продукти за SMB пазара. Наскоро фирмата придоби Nortel, с което тепърва ще обогати активите си, както и участва в инвестиционната група, която придоби 65% от Skype Technologies.

Петър Иванов, управител на Солитрон, обясни, че изборът на марката цели да предложи конкурентен избор на партньорите във високия клас на мрежовите продукти. Той вярва в потенциала на Avaya и смята, че има отделен пазарен сегмент за развиването на марката, т.е. това няма за цел да заграбва пазара на останалите конкуренти.

Ивайло Бачийски от представителството на Avaya в България информира относно новата партньорска програма – Avaya Connect, която включва няколко нива на партньорство, включително златен, сребърен и платинен статус. Тя дава възможност на дилърите за достъп до множество маркетинг ресурси, съвместни програми и допълнителни финансови стимули.

Коментар