Пионерът в нетбуците излиза с ЕееPad

Тайванската компания Asus, която създаде пазара на нетбуци, е решена да се намеси и в перспективния сегмент на таблет компютрите. Според digitimes.com, висш мендижър от Asus е разкрил плана на компанията да пусне таблета EeePad – име, което е в унисон с нетбуците ЕееPC и близко по звучене до епълския iPad.

Устройството ще бъде показано на изложението Computex 2010, което ще се проведе в началото на юни в тайванската столица Тайпе. Продажбите на EeePad ще започнат по план през третото тримесечие на годината.

Според осведомени източници от Asus, таблетът ще дебютира на пазара през юли, твърди digitimes.com, който минава за един от най-достоверните новинарски ресурси за далекоизточната хай-тек индустрия.

Asus си партнира с Google, за да адаптира операционната система Android за своя EeePad. Таблетът ще има вградена уеб камера и порт USB. Ще поддържа технологията Adobe Flash – характеристика, която липсва в iPad. Флаш технологията беше критикувана и отхвърлена от Apple.

Asus очаква да продаде 300 хиляди броя EeePad до края на годината. Цената на таблета ще бъде в диапазона $480-510, предполагат анализатори. За сравнение, най-евтиният модел на iPad струва 499 долара.

Коментар