Излезе първа бета версия на WordPress 3.0

Първата бета версия на популярната система за управление на сайтове WordPress 3.0 вече е достъпна за сваляне. Тя предлага различни подобрения и някои нови възможности.

Така например, налична е пълноценна мултисайт поддръжка, благодарение на сливането на WordPress и WordPress MU. Тази функция позволява лесно създаване на тематични съобщества около даден блог.

Потребителите могат да се регистрират на основния сайт и да създават свои блогове към него. Собственикът на сайта пък може да настрои системата от потребителски блогове, така че те да бъдат създавани в поддомейни или подпапки.
Едно от най-радикалните подобрения в първата бета версия на WordPress 3.0 е възможността на уебмастера да избира измежду няколко типа публикации (постове), както и да ги настройва по свое усмотрение. Това прави системата значително по-гъвкава.
В предишните версии блогърите трябваше да доработват кода или да търсят подходящи за неговата тематика шаблони. Разнообразието от постове във версия 3 ще позволи на блогърите да разширят аудиторията си и по-удобно да интегрират блога със социални мрежи.
Официална страница: WordPress 3.0

Коментар