Телеком конференция обобщава ИТ развитието

Конференция “Достъп без граници” стартира днес в Колежа по телекомуникации и пощи в София. Конференцията е организирана от Асоциация Телекомуникации АСТЕЛ съвместно с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Комисията за регулиране на съобщенията и Изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи".

Преглед на ИТ развитието у нас и в световен мащаб представят презентациите на гост-лекторите, които включват представители на МТИТС, КРС, ИА ЕСМИС, БСК, ФПИК, НБУ и редица частни корпоративни организации. Сред тях са ГлоБул, Кейбълтел и Евроком, AVIAT Network, Нокия Сименс Нетуъркс, Транс Телеком, Воларо Инт., BSH, KPMG.

Дейността на ИА ЕСМИС и бившата ДАИТС, общата политика в електронните съобщения и очакванията за бурно развитие на LTE технологията в идните години бяха основните акценти в сутрешната сесия от конференцията “Достъп без граници”. Следобед конференцията продължава с представяне на технологичните постижения на корпоративния сектор.

Във втория ден от форума се очаква своите анализи и проучвания на телеком пазара да представят БСК, Фондацията "Приложни изследвания и телекомуникации", Колежът по телекомуникации и др.

Коментар