20,000 лв. за победителя в Android конкурс

20 000 лева е голямата награда за победителя в състезанието за Android приложения, което се провежда от М-Тел и HTC, стана ясно днес. Финалистите ще има и парични премии на обща стойност 30 000 лева.

M-Tel Application Factory ще стартира на 3 май с цел да стимулира родните програмисти да създадат приложения, които да отговарят на нуждите на пазара в България. В конкурса могат да участва всеки, навършил осемнадесет години, независимо дали е студент, програмист на свободна практика или представител на фирма.

Всички кандидати ще получат предплатена карта с включен 1.5 GB мобилен интернет, за да тестват приложението, което разработват. Онези от участниците, разработили приложение, което отговаря на условията на конкурса, ще се сдобият с Android смартфон, предоставен от HTC. Регистрационната такса, която са задължени да заплатят към Google, за да публикуват своето приложение, ще им бъде възстановена.

За да участват в състезанието, кандидатите първо трябва да се регистрират на сайта на конкурса и след това да подадат своето приложение до Мобилтел и да го публикуват в Android Market. Тези стъпки трябва да се направят в посочената последователност в периода 3 май – 20 юни.

Шестчленно жури, съставено от експерти на М-Тел и на HTC, както и от журналисти с интереси в областта, ще провери изпълнението на изискванията и ще избере 15-те най-добри приложения полуфиналисти. В края на юни те ще бъдат представени пред публиката и журито, което ще определи петимата финалисти.

Коментар