“Секси” телефони искат и в бедните страни

Мит е, че развиващите се страни искат да си купуват евтини мобилни телефони с базова функционалност. Според Motorola, и там хората се нуждаят от “секси” телефони.
Това заяви шефът на компанията Ед Зандер в реч по време на световното изложение ITU Telecom World в Хонконг.
Първата заблуда е, че хората купуват евтини устройства, казва CEO-то на втория по големина в света производител на хендсети. Напротив, много хора в Индия, например, си купуват скъпи телефони.
Възприемането на тези пазари като еднообразни и скучни е погрешно. Те предоставят едни от най-вълнуващите възможности, смята Зандер.
Развиващите се икономики определят нови направления в дизайна. Такива, например, са екраните, които позволяват четене на силна слънчева светлина, както и технологиите за гласови команди в помощ на неграмотните.
Motorola, в същото време, е един от участниците в проекти за евтини мобилни телефони. Компанията работи съвместно с търговската звено на асоциацията GSMA за производство на хендсет под 30 долара. Motorola вярва също, че подобни телефони скоро ще струват и под 15 долара.
Мобилността често се разглежда от индустрията, правителствени и неправителствени организации като начин за преодоляване на цифровото разделение. В тази си роля тя може да осигури масов интернет достъп в страни, където няма развита фиксирана инфраструктура.

Коментар