Интраком Телеком подписа договор за 1,1 млн. евро с хърватската компания T-HT

ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ подписа споразумение за обезпечаване и осъществяване на проект за управление на мрежи с T-HT (Croatian Telecom Inc). Проектът, който е на стойност 1,1 милиона евро, включва разширяване – трето в рамките на 3 години, на Системата за управление на трафика в реално време (RTTMS), разширяване на Системата за проследяване на сигнализациите за SS7, както и съответните помощ и услуги по поддръжката за двугодишен период.
В рамките на споразумението – освен съпътстващите софтуер и хардуер – ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ ще осигури необходимите услуги като инсталиране, конфигуриране, обучение и поддръжка.
ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ ще предостави два различни продукта – Системата за управление на трафика в реално време (RTTMS) и Системата за проследяване на сигнализациите (acceSS7). RTTMS идентифицира и ограничава факторите, които оказват неблагоприятно влияние върху производителността на PSTN/ISDN мрежата и качеството на обслужване на клиента, събира сродните ключови индикатори за производителността и автоматично прилага необходимите средства за управление на мрежата. Новото RTTMS разширение ще осигури на T-HT нови RTTMS възможности и ще гарантира по-ефективното управление на PSTN/ISDN мрежата.
Системата за проследяване на сигнализациите (acceSS7), разработена от Agilent Technologies, ще позволи на T-HT Croatia да постигне навременно и ефикасно наблюдение над целия SS7 мрежови протокол чрез възстановяване на ценна информация за извършените услуги. Целта е да се осигури високо качество на обслужване на клиентите.
ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ има голям опит в проектирането и въвеждането на Operations Support Solutions. RTTMS намира приложение и в OTC (Гърция), БТК (България), а acceSS7 – в OTC (Гърция), БТК (България), Telekom Srbija, STC (Саудитска Арабия), MTC (Кувейт), Polkomtel (Полша), T-HT (Хърватска), Vodafone (Гърция), TIM (Гърция) and Tellas (Гърция).
 

Коментар