Задават се 50 млн. евро по ОП Конкурентоспособност

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия обявиха открита процедура за набиране на проектни предложения за технологична модернизация на малки и средни предприятия по ОП „Конкурентоспособност". По нея фирмите могат да разчитат на безвъзмездно финансиране в размер на общо 50 млн. евро (97 791 500 лв.). Проекти ще се набират до 16 часа на 10 август. 

 

 

 

Проектните предложения могат да се подават в териториалните звена на ИАНМСП в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново.

В подкрепа на бизнеса насоките за кандидатстване вече се публикуват едновременно с отварянето на процедурата. Това е една от промените, предприета от екипа на МИЕТ, която цели подобряване информираността на бенефициентите, улесняване на достъпа до финансиране и по-висока усвояемост на европейскките структурни фондове. Пълният пакет документи за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на управляващия орган на Оперативната програма, на интернет страницата на ИАНМСП, както и на Единния информационен портал за обща и специализирана информация за управление на Структурните и Кохезионния фондове на ЕС.

Това е втората процедура за финансиране на проекти на бизнеса по ОП „Конкурентоспособност", която се отваря през тази година, след като в края на март бе обявено набирането на проектни предложения за стартиращи иновативни предприятия с бюджет от 10 млн. евро. 

Коментар