Управлението на печата намалява с до 45% разходите на копие

Управлението на печата и изходящите информационни потоци е фокусът на предстоящ форум на IDC в София. Изследванията на компанията сочат, че печатът и обработката на документи в организациите са силно фрагментирани, притежанието върху устройствата е неясно, а контролът – неефективен, което води до подценяване на разходите за тази дейност.

Показателно е, че компаниите могат да намалят от 39% до 45% от разходите на копие, ако реорганизират печата като използват т.нар Managed Print Services или услуги по управление на печата. Най-голям е ефектът при средните и големите организации, посочиха от IDC.

Постигането на още по-голям ефект за организациите е възможен, когато „управлението на изхода” обхване документооборота в организацията, генериран от различните информационни системи и при различните бизнес процеси.

По време на форума, насрочен за 18 май в хотел Арена ди Сердика, IDC ще коментира тенденциите при управление на изходящата информация и технологиите, които улесняват процеса. Konica Minolta ще представи своите предложения в тази посока, а потребители ще споделят опита от преустройството в техните организации.

IDC Enterprise Output: Document & Print Management Solutions 2010 ще се фокусира върху редица аспекти на печата и обработката на документи. ЩЕ участват независим експерти, анализатори, доставчици на решения и крайни потребители.

Коментар