Ученик от Шумен спечели конкурса по програмиране

Румен Христов, ученик 10-ти клас на ПМГ, Шумен и възпитаник на шуменската школа по информатика "А&Б" спечели първо място на националния конкурс по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт.

Румен е най-младият участник в конкурса. Той е изявен талант, с многобройни национални и международни отличия и е част от националния отбор по информатика. След две втори места в предишните две издания на състезанието, сега Румен спечели голямата награда – лаптоп от Мусала Софт.

След него се класираха Георги Ацев и Александър Георгиев, студенти трети курс в Софийски Университет, Факултет по математика и информатика.

В 15-тото издание на състезанието взеха участие 34 състезателя. 12-те събрали най-много точки от представянето си през 6-те задочни кръга се класираха за финален присъствен кръг, който се проведе на 12 май в залата на Българо-корейския Интернет център в сградата на Централна поща.

Подкрепа за конкурса през задочните кръгови през 2009/2010 оказаха: ИМИ-БАН, ФМИ-СУ, БАСКОМ, БАРС и Майкрософт България.

Коментар