Xerox залага на доходоносни приложения

Дигиталните печатни технологии на Xerox ще са водещи по време на изложението IPEX 2010 този месец в Бирмингам. Независимо от особеностите на конкретната технология, най-силно впечатление ще направят приложенията, генериращи възможно най-добри печалби, заяви Мирослава Цветанова, Graphic Arts Solutions Manager в Xerox България.

Посетителите на изложението ще видят технологии, софтуер и услуги, които рационализират работните операции и осигурят нови начини за подобряване на крайните резултати.

IPEX е важно събитие за графичната индустрия, което ще бъде посетено от доставчиците на печатни услуги, за да ги подготви да посрещнат нуждите на клиентите си в една непрекъснато подобряваща се икономическа среда.

"В Xerox предприехме нужното за смекчаване на ефекта от глобалната рецесия, като заедно с това фокусът е  върху иновациите, услугите, разпространението и изграждането на стабилен бранд. Така например, през миналата година получихме 706 патента в САЩ, което представлява увеличение с 16% в сравнение с 2008 г. и поставя компанията сред първите 25 корпорации в света по брой патенти, получени през 2009 година", каза Цветанова.

Представянията в залата на Xerox за IPEX, наречена Real Business Live!, ще обхванат теми като заетостта, доходоносни печатни услуги, оптимизиране на автоматизацията и инструменти за 1:1 маркетинг. Тези насочени към бизнеса обсъждания ще обединят натрупания опит в индустрията с демонстрация на различни приложения.

Конкуренцията в печатната индустрия е традиционно висока. Доставчиците на услуги за печат са изправени пред все по-свиващи се бюджети за маркетинг, намалящо време за изпълнение, съкращения на персонала и ред други предизвикателства.

Въпреки това съществуват и сериозни възможности за опитните доставчици на глобалния пазар, които разбират, че тяхната роля е да помогнат на своите клиенти в комуникацията посредством многообразни канали – включително и печатни услуги – и така да повишават приходите си, коментира Мирослава Цветанова.

Предизвикателството е в това да се превърнат тези услуги от еднократен разход в отворена възможност за печалби на клиента. В това е и голямата промяна, заяви тя.

На щанда на Xerox на IPEX 2010 ще бъдат показани разнообразни приложения като напр. материали за директен маркетинг, професионални книги и наръчници и транспромо документи –  персонализирани транзакционални документи, съдържащи и рекламна информация. Изложението ще се проведе от 18 до 25 май.

Коментар