Ще дистрибутират у нас продуктите на Acronis

Българската компания Компютър 2000 стана дистрибуор на Acronis, един от лидерите в софтуера за управление и бекъп на информация. Наскоро Acronis влезе в Топ 500 на най-значимите световни доставчици на софтуер и услуги, като зае 327-мо място в общата класация и е 3-та по растеж в сегмента на компаниите с нетна стойност до 30 милиона долара.
Продуктите на Acronis са насочени към сегмента на възстановяване на компютърни системи и предпазване от загуби на информация. Компанията стартира с решения за пазара на крайните потребители, като от 2004 г. се насочи и към корпоративния сегмент, в резултат на което увеличи значително приходите си.
Acronis предлага решения за управление на големи масиви от данни, специално разработени за справяне с критични случаи. От компанията наблягат на лесната работа с тях, която е в основата на засиленото търсене на продуктите в последните години.
Acronis True Image 10 Home е бекъп система за домашни потребители. Тя позволява създаване на точно копие на компютъра както за пълно архивиране, така и за архивиране на определени файлове и папки, възстановяване на целия компютър за минути и др.
Друг продукт, Acronis Disk Director Suite 10.0, се използва като мениджър на дяловете, boot мениджър и дисков редактор, както и за възстановяване на дял и други операции.
Acronis Privacy Expert Suite 9.0 пък е висококласен анти-шпионски пакет, който включва проактивна защита в реално време срещу шпионски програми и различни зловредни програми.
В областта на цялостните корпоративни решения, един от продуктите, вече достъпни у нас, е Acronis True Image 9.1 Workstation. Софтуерът се използва за защита на данните и системата от десктоп компютри и лаптопи в мрежа, архивиране, създаване на точно изображение на твърдия диск, възстановяване на файлове и папки, инсталиране на цели системи, централно администриране и др.
На ниво сървъри Acronis предлага True Image 9.1 Enterprise Server, който е цялостно решение за архивиране и възстановяване на активни Windows и Linux сървъри навсякъде по мрежата.
Актуален е и софтуерът Acronis Privacy Expert Corporate 9.0, който се явява цялостно корпоративно решение срещу зловредни програми.

Коментар