Нови чипове Core правят лаптопите по-стилни

Intel обяви нови Core процесори за стилни и ултра тънки лаптопи. Базирани на 32-нанометрова производствена технология, чиповете се отличават с над 32% по-малки размери и над 32% по-добра производителност, стана ясно днес на световния ИТ конгрес в Амстердам.

Новите процесори намаляват и консумацията на енергия с повече от 15%, което води до по-дълъг живот на батерията. На тяхна основа ще се проектират лаптопи, по-тънки от 2,5 см и с тегло между 0,9 и 2,26 кг.

Чиповете 2010 Intel Core Ultra-Low Voltage използват технология Turbo Boost и осигуряват незабавен пик на производителността, когато възникне необходимост. Технологията Hyper-Threading пък гарантира бързодействие при изпълнение на няколко задачи едновременно.

Друга технология на Intel, заложена в новите чипове – HD Graphics, обезпечава кристално чиста картина, живи цветове и плавно HD видео и аудио възпроизвеждане.

Освен това, наскоро обявеният чипсет Mobile Intel 5 Series, проектиран за употреба с ULV-базирани лаптопи, разширява поддръжката на най-различни видео и аудио опции. Чипсетът включва и защита на данните и компютъра чрез технологията Intel Anti-Theft.

Очаква се компютърни производители като Acer, Asus, Lenovo и MSI да предложат от юни над 40 дизайна за лаптопи с новите процесори на разнообразни ценови нива.

Коментар