Балкан Сървисис представи предимствата на BI за ритейл сектора

Как Business Intelligence решението QlikView може да реши проблеми, като генерирането на големи обеми данни от различните системи в ритейл компаниите, трудното управление на тази информация и превръщането й в смислени справки и анализи? Този въпрос беше във фокуса на конференцията „Business Intelligence и ритейл бизнесът – нов подход за ефективен анализ с решението QlikView“, която се проведе днес в столичния хотел „Шератън“. Събитието се организира от консултантска компания Балкан Сървисис и QlikView, а целта му беше да акцентира върху реалните ползи от Business Intelligence технологиите за търговските вериги и значително по-ниската цялостна цена за притежание (TCO – Total Cost of Ownership) на този клас системи.

„Днес всеки мениджър мисли преди всичко за оптимизиране на разходите и нашите усилия са насочени към предоставяне на решение, което да гарантира на ритейл компаниите много по-ниска цялостна стойност на притежание. В това отношение системата QlikView се отличава с бързо и лесно внедряване, ниска цена за поддръжка, лесно обучение на служителите, които ще я използват и освен това тя има интегрирана база данни, което изключва нуждата от създаване на отделно data warehouse решение. На практика в по-големите компании едно Business Intelligence решение може да се изплати за няколко месеца“ – обясни пред участниците Владимир Рашев, управляващ партньор на Балкан Сървисис.

Той добави, че компанията е осъществила пет внедрявания на Business Intelligence у нас от началото на годината, а очакванията му са до края на 2010 г. броят им да се увеличи с още между пет и десет. Мениджърът уточни, че една от причините за бързото внедряване и възвръщаемост е натрупаният опит на екипа на Балкан Сървисис в ритейл сектора и създадените готови справки и анализи за компании от този бранш. Освен това компанията е разработила конектори, които интегрират QlikView с голям брой ERP системи (включително MS Dynamics NAV, MS Dynamics AX, Oracle, SAP, Atlantis ERP), както и с най-използваните POS системи (SYS Technologies, Орак Инженеринг, info plus и др.).

Коментар