Българин е сред първите “облачни” специалисти

Член на борда на директорите на Мусала Софт стана един от първите сертифицирани "облачни" специалисти в света. Станислав Овчаров получи документ за "IBM Certified Solution Advisor Cloud Computing Architecture" по време на глобалния ИТ форум "Impact 2010" в Лас Вегас.  

Консултантите по "Cloud Computing" са запознати в дълбочина със смисъла на концепцията за изчисления и опериране в среда на облак-инфраструктура и предимствата, които този подход предоставя.

"Cloud Computing е преди всичко различен начин на мислене, нова парадигма за разработка, внедряване, поддръжка и предлагане на софтуерни решения и услуги. Тя се ражда от нуждата за намаляване на ИТ разходи и сложността при опериране, оптимизиране  на използваемостта на ресурсите и повече гъвкавост в реално време, но съм убеден, че ще има своето развитие отвъд това", коментира Станислав Овчаров.

"Cloud" решенията вече навлизат на висока скорост – възприемането им от ИТ директорите в европейски институции, например, определено надхвърля очакванията, допълни Овчаров.

Коментар