Двуядрен Atom издига нетбуците на ново ниво

Двуядрени мобилни процесори Intel Atom ще осигурят на потребителите по-висока производителност, при същите компактни размери и дълъг живот на батерията, които отличават сегашните нетбук компютри.

Дейвид Пърлмутер, изпълнителен вицепрезидент и съуправляващ директор на Intel Architecture Group, говори на изложението Computex 2010 за най-тънкия в света нетбук, който работи с бъдещия мобилен двуядрен процесор "Pine Trail".

С дебелина от само 14 милиметра, новаторска платформа "Canoe Lake" с двуядрения чип работи на по-ниска температура и е с 50% по-тънка от който и да било друг нетбук на пазара днес.

Двуядрените Atom процесори се очакват на пазара тази година, преди зимните празници.

Същевременно, вече са достъпни новите Atom N455 и N475 с поддръжка на памет DDR3 за нетбуци, а моделите D525 и D425 за базовия сегмент настолни компютри ще излязат на пазара по-късно този месец, съобщи Intel.

За началото на 2011 година е планиран дебютът на оптимизирания за таблети и нетбуци "Oak Trail". Решенията на негова основа ще се отличават с до 50 процента по-ниска консумация на eнергия и Full HD видео възпроизвеждане.

Коментар