Мега сделка на пазара за ERP решения

Американският гигант в ERP системите за проектно-ориентирани организации Deltek обяви, че ще придобие Maconomy. Офертата е приета от борда на директорите и мениджърския екип на Maconomy. Стойността на сделката не се съобщава.

Deltek е поела ангажимент да инвестира в Maconomy като продукт, съобщиха от FTS България, партньор на Maconomy. Обединението на двете софтуерни компании събира двама утвърдени пазарни играчи за ERP решения за управление на проектно-ориентирани компании, съответно в САЩ и Европа.

Deltek и Maconomy споделят сходна визия и цели, като се фокусират в предоставянето на ERP решения от висок клас за компании от сферата на услугите.

В обръщение към клиентите Хуго Дорф, CEO на Maconomy, потвърждава, че общата компания ще продължи да инвестира и поддържа Maconomy като решение.

Обединените компании ще успеят да покрият всички значими сегменти от сферата на услугите. Deltek е утвърден играч във вертикалните софтуерни решения за компании за архитектура и дизайн, инженерни фирми и други проектно-ориентирани организации. Maconomy, от своя страна, разполага с многобройни клиенти сред рекламните и PR агенции, счетоводни къщи и консултантски фирми, които допълват портфолиото на предлаганите от Deltek решения.

Коментар