Стив Балмър похвали конкурентите на Microsoft

CEO-то на Microsoft Стив Балмър каза ласкави думи за конкурентите в лицето на Apple, Google и RIM. На конференцията D8 по-рано тази седмица той заяви, че трите компании са свършили добра работа и са достойни конкуренти на Microsoft в мобилния сегмент, предаде engadget.com.

Прави впечатление обаче по-сдържаната оценка на Балмър за финландския гигант Nokia. "Те са способни да създават добри продукти на добри цени", коментира лаконично мениджърът.

Стив Балмър не отрича постиженията на Google, но и недоумява защо лидерът в интернет търсенето работи едновременно над две операционни системи. Същевременно CEO-то признава, че Microsoft е пропуснала цял цикъл в развитието на мобилните платформи.

Що се отнася до скорошните рокади в ръководството на Microsoft, Стив Балмър припомня, че открай време той се занимава с развитието на мобилната операционна система. По неговите думи, в подразделението Entertainment & Devices, което разработва Windows Phone 7, са привлечени ентусиасти, заинтересовани от развитието на платформата.

Стив Балмър вярва, че в бъдеще на пазара ще съжителстват устройства в най-различни формати, като персоналните компютри ще станат по-компактни, по-леки и с повече функции. Скоро ще се появят множество конкуренти на таблета iPad, които ще работят под управление на Windows, прогнозира Балмър.

Коментар