AVG погълна водещ американски дистрибутор на софтуер

AVG Technologies, разработчик на най-популярния безплатен антивирусен софтуер в света, обяви, че е закупил американския лидер в дистрибуцията на софтуер за сигурност Walling Data.

Първоначално, AVG ще работи по интегриране на Walling Data в американския и глобалния си екип и установяване на пред- и следпродажбена поддръжка чрез структурата на придобитата компания, съобщи Бизнес Софтуер Дистрибутор.

От 2001 година Walling Data разпространява продуктите на AVG в САЩ, като специализира в работа с риселърите, образователните, правителствените и неправителствените организации в страната. Walling Data е позната със своите експертни услуги за безплатна техническа поддръжка при обслужване на над 100 000 риселъра и крайни клиенти.

Решението за покупка на Walling Data е логично, като се има предвид, че компанията вече е установена на американския пазар, който е ключов за доставчика на антивирусен софтуер, коментира Джей Ар Смит, CEO на AVG Technologies.

AVG е четвъртият по големина доставчик на антивирусни решения в света на база на брой направени инсталации. Компанията имат повече от 110 милиона потребители, които защитават компютрите и мрежите си с техните безплатни и платени продукти.

Коментар