Twitter търси път към политиците

Популярната микроблогърска услуга Twitter ще се опита да привлече за свои потребители повече видни политици. Вашингтонският офис на компанията обяви позиция за специалист, който да поддържа връзки с правителствения сектор.

Twitter търси опитен и предприемчив кадър, чиято задача ще бъде да направи услугата по-привлекателна за политическите деятели и организации, както и да увеличи употребата й за политически цели.

Новият мениджър ще поддържа правителствените блогъри при използване на Twitter, за да им помогне да извлекат максимална полза от услугата и да укрепят връзките с избирателите.

В допълнение, спецът по политически клиенти ще развива методики за работа и учебни материали за правителствения сектор, както и дейност, насочена към по-добро разбиране на потребностите на властта.

Най-яркият пример за политическа употреба на Twitter даде настоящият президент на САЩ Барак Обама. По време на предизборната си кампания той активно използва услугата за общуване с избирателите и успя да набере значителен брой гласове чрез нея.

Венецуелският президент Уго Чавес също откри потенциала на Twitter. Цял екип от чиновници ще поддържа изявите не ексцентричния лидер в интернет. Чавес вижда в Twitter мощно средство за борба с опозицията.

Коментар