Над 19% от потребителите у нас ползвали Firefox

Над 19% е делът на Firefox сред браузърите, използвани от потребителите на Интернет в България. Това показват данните от проучване на френската фирма XiTi Monitor.
Браузърът с отворен код набира популярност в Европа, отчита проучването. В момента 23,2% от интернет потребителите на Стария континент използват Mozilla Firefox, което е 4% ръст от април тази година, когато делът на браузъра беше 19,4%.
Относително най-много са потребителите на Firefox в Словения, където браузърът има 40% поддръжка, според XiTi Monitor. В списъка на отличниците по Firefox следват Финландия (39,3%), Полша (33,6%), Германия (33%), Хърватия (32,8%), Естония (31,5%) и Унгария (31,1%).
В Англия, Испания и Холандия браузърът с отворен код има най-малък дял, сочи статистиката.
Разпределена във времето, употребата на Firefox достига пиковете си през уикенда, което означава, че голяма част от потребителите ползват браузъра на домашните си компютри.
Извън Европа, проникването на Firefox е най-голямо в Австралия, където алтернативата на Internet Explorer има 23,4% дял. Разпространението на браузъра в Северна Америка е значително по-малко като дял – 14,5%.
Най-накрая по използване на Firefox е Южна Америка с 11,1%, според изследването на френската компания.

по темата: „Над 19% от потребителите у нас ползвали Firefox”

добавете коментар...

  1. ivan

    pone da bqhte dali poslednoto prou4vane ot Septemvri a ne tova ot January 🙂 Makar 4e i taka novinata si e stara

    http://www.xitimonitor.com/en-US/Technicals/index-1-2-3-52.html

Коментар