Нова услуга за сигурност спира DDoS атаките

Компанията за сигурност Лаборатория Касперски пусна нова услуга за защита от DDoS атаки. Решението Kaspersky DDoS Prevention (KDP) се явява разпределена система за защита, способна да се противопостави и на най-сложните атаки, посочват от разработчика.

DDoS атаката е поток от фалшиви заявки, които се опитват да блокират даден интернет ресурс. Атакува се или каналът за връзка с огромен брой безполезни данни, или непосредствено сървърът, който обслужва дадения ресурс.

Обикновено подобни атаки се прилагат с цел отслабване на конкурент, шантажиране на компании и за отвличане на вниманието на системните администратори, докато се извършват други инвазии. Жертви на DDoS атаки могат да станат компании от всякакъв мащаб. Някои от тях са склонни да платят на кибер престъпниците, вместо да се обърнат за помощ към властите.

Недостъпността на интернет ресурсите може да прекрати целия бизнес на компаниите и да причини значителни финансови щети.

Услугата на Касперски решава този проблем, като предлага на компаниите линия от тарифни планове. В зависимост от размера си, те могат да изберат оптималния вариант и срок за действие на услугата – от три месеца до една година.

Решението KDP осигурява индивидуална защита за всеки интернет ресурс. То може да се ползва както превантивно, така и при започваща атака. Компонентите на KDP са разпределени в мрежата и включени към високоскоростните канали, така че да предотвратяват тяхното претоварване при DDoS атака.

Коментар