WordPress 3.0 дава повече гъвкавост

Излезе нова версия на популярната блогърска платформа с отворен код WordPress. Изданието 3.0 е резултат от половингодишна работа на 218 специалисти от целия свят и се явява 13-то поред значително обновление на системата.

WordPress идва със стандартна нова тема "Twenty Ten", вграден е и нов API, който позволява лесна промяна на фон, заглавия, връзки, меню, шрифтове и дърво на обектите.
На една платформа вече могат да се пускат десетки блогове, благодарение на дългоочакваното сливане на MU и WordPress. Възможно е също масово обновяване на до 15 плъгина с един клик.
В следващите три месеца разработчиците ще се съсредоточат върху поддръжката на новата версия и едва след това ще започнат работа по следващото издание 3.1. Екипът е разделен на групи, фокусирани върху различни аспекти на на WordPress, вкл. реклама, форуми, профили, обновления и пр. 
Подобно разпределение на ресурсите ще позволи на създателите на платформата да развият по-добре обширната инфраструктура от десетки милиони потребители на WordPress.
Даунлоуд: WordPress 3.0

Коментар