М-Тел пусна GPS услуга за следене на коли

Нова услуга на М-Тел позволява проследяване на движението на автомобила през мобилен телефон или компютър с връзка към интернет. M-Tel Auto Control има обхват в България и чужбина, подходяща е за проследяване и на цял автопарк.

Услугата следи скоростта, с която автомобилът се движи, посоката на движение, както и изминатия маршрут и пробег за период от време върху карти на Google Maps.

Големите автопаркове  могат да дефинират различни нива на достъп на отделни потребители до системата, както и да обявят допълнителни обекти и зони върху картата с цел последващ контрол на посещенията в тях.

Сред опциите е и задаване на задължителни маршрути на движение на автомобилите и проследяване на всяко отклонение. При нарушение на зададените настройки, системата автоматично изпраща алармени съобщения.

М-Tel Auto Control подобрява спазването на работния график, ограничавайки престоите и излишните километри, и предотвратява нерегламентирано използване на автомобилите. Тя допринася също за повишаване сигурността на автомобила и шофьора, уточниха от телекома.

Сред допълнителните опции, които всеки потребител може да добави към услугата, са контрол на горивото на автомобила, SOS бутон и възможност за монтаж на устройството на скрито място.

М-Tel Auto Control ще се предлага в магазините на М-Тел от 23 юни. Цената на устройството е 180 лева, а месечната такса при сключване на едногодишен договор е 23,90 лева. При подписване на двугодишен договор месечната такса е 19,90 лева.

Устройството за използване на GPS-услугата може да бъде купено и на лизинг срещу 43,80 лева за срок от една година или за 29,90 лева за две години.

Коментар