Хай-тек центърът Сколково ще е уникален

По време на посещението си в Силиконовата долина руският президент Дмитрий Медведев посети някои от най-големите ИТ компании и се срещна с представители на държавните, академичните и бизнес средите в САЩ, съобщиха от пресцентъра на руския президент. Медведев се е срещнал и с президента на Apple Стив Джобс. Като част от визитата си президентът на Русия е научил за най-новите разработки на компанията и е получил образец от най-новите смартфони на фирмата – iPhone четвърто поколение.

Медведев е посетил също така и офиса на Cisco, като по време на срещата е постигнато споразумение за разбирателство между Фонда за развитие на Центъра за развитие и Cisco. Документът декларира намерението на страните си сътрудничат по отношение на подготовката на редица обещаващи програми и инициативи, които ще се изпълняват в рамките на Европейския иновационен център Сколково. Предполага се, че Cisco ще помогне Сколково, намиращ се близо до Москва, за да се превърне в първото населено място в Русия, където ще се прилага концепцията за "умен и интернет-свързан град."

Дмитрий Медведев също посети звеното на руската компания "Яндекс" в Силиконовата долина и централата на на Twitter, откъдето публикува своя първи пост в популярната микроблогинг-услуга под името @KremlinRussia.

По време на среща с хора от Русия, работещи в Силиконовата долина, президентът отбеляза, че създаването на център за иновации в Сколково трябва да създаде условия за привличане на иновативни фирми въз основа на американския опит, а не директно да копира Силиконовата долина.

Коментар