Софика Груп България отвори филиал в Македония

Софика Груп отвори днес свой филиал в съседна Македония. Това е първата инвестиция на компанията извън България и част от план за разширяване на дейността в пазарите в бивша Югославия, Албания и Западна Европа.

“През изминалата година детайлно анализирахме македонския пазар и смятаме, че съществуват изключителни конкурентни предимства, които правят Македония отлично място за нашето бъдещо развитие. Македония за нас е мост за експанзия към държавите от бивша Югославия, Косово и Албания, заради това решихме да започнем точно от тук, обучавайки млади хора, говорещи на езиците на съседните държави”, заяви Стефан Бумов, генерален директор на Софика Груп.

Стефан Бумов (в средата), генерален директор на Софика Груп, обяви план за експанзия в региона

Поддръжка в целия процес на анализиране и реализация на инвестицията е оказала Агенцията за чуждестранни инвестиции на Македония, в частност нейният директор Виктор Мизо.

“В Македония планираме да инвестираме цялото си ноухау в една от най-деликатните бизнес сфери  в съвременният свят”, допълниха от компанията.

Дейността на Софика е свързана с внедряване на бизнес модели за управление на големи и средни корпоративни структури.

Мениджър на филиала Софика Македония е Анита Блажевска. Предвидените нови работни места за първата година са 100, а в рамките на 3 до 5 години се очаква да достигнат до 400-500. Общата планирана инвестиция е между 5-7 милиона евро, за период от 3 до 5 години.

Коментар