Microsoft говори с цифри за своето превъзходство

Microsoft има много по-добри финансови показатели от конкурентите Apple и Google. Това показват данните, изнесени от вицепрезидента по връзки с обществеността на корпорацията – Франк Шоу.

В своя блог Шоу сравнява годишната печалба на трите компании. За миналата година Microsoft има 14,5 милиарда долара, Apple – $5,7 млрд., а Google е спечелил $6,5 млрд.

Според eweek.com, подобно сравнение не е случайно, предвид, че напоследък все повече се величаят успехите на Apple и Google. Цифрите обаче показват неоспоримо превъзходство на Microsoft.

Франк Шоу отделя подобаващо внимание и на таблета iPad, сравнявайки го с нетбуците с Windows. Apple вече продаде над 3 милиона устройства iPad на пазар с общ обем 58 милиона броя. В същото време нетбуците под Windows държат 96% от пазара на подобни устройства в САЩ.

Вицепрезидентът на Microsoft говори и за Linux. Според данните в неговия блог, през четвъртото тримесечие на 2009-та, делът на Linux-сървърите е бил 21,2%.

Накрая, Шоу се връща към финансовите параметри на Microsoft, припомняйки, че в периода от 2000 до 2009 година компанията е удвоила приходите си два пъти – от $23 млрд. до $58,4 млрд.

Коментар