Млади предприемачи се състезават на европейски форум в София

България е домакин на финалите на младежкото състезание JA-YE Europe Enterprise Challenge. Мащабният бизнес форум събра 51 млади предприемачи от десет страни-членки на Европейския съюз, съобщи правителственият прес център.

Седмото европейско състезание "Най-добра студентска компания на Европа" се организира от Джуниър Ачийвмънт – Янг Ентърпрайз Европа с подкрепата на Европейската комисия. Участниците са амбициозни студенти от европейски университети, които създават и развиват реални компании като част от висшето си образование.

По време на четиридневната инициатива международно жури, съставено от мениджъри на водещи фирми, ще отличи компаниите с най-добри резултати и потенциал за успех. Участниците са 13 студентски компании от Белгия, България, Дания, Естония, Испания, Норвегия, Португалия, Румъния, Финландия и Холандия, които се борят за престижната титла.

В международните финали България е представена с два проекта – он-лайн шах за трима играчи на компанията RS Consult от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и производство на многофункционални дамски обувки със сменяеми токове на компанията KiWi Design от Технически университет – София.

На откриването на форума вчера премиерът Бойко Борисов пожела на най-добрите "да бъдат забелязани от големи инвеститори" и каза също, че "правителството се стреми да осигури необходимите условия на младите хора да се развиват в България".

Коментар