СуперХостинг.БГ увеличава параметрите на VPS услугите си

Българският доставчик на хостинг услуги СуперХостинг.БГ обяви увеличение на параметрите на предлаганите от компанията VPS услуги, което е в сила от 12 юли (понеделник). Едновременно с увеличението, доставчикът намалява и цените за наемането на виртуални сървъри, позволявайки на своите клиенти да заплащат по-малко за по-голям капацитет. Промяната ще е достъпна както за нови, така и за настоящи клиенти на компанията.

VPS (Virtual Private Server) представлява концепция за разделяне на физически машини, обособявайки независими раздели, на които могат да работят различни операционни системи и приложения. Този подход е много по-гъвкав и дава възможност на клиентите да заплащат единствено за капацитета, който използват, спестявайки средства за закупуването на физически машини, инсталирането на съответния софтуер и тяхното поддържане. VPS услугите са особено подходящи за малки и средни фирми, фрийленсъри или малки екипи, дизайнери, независими консултанти, както и физически лица, които работят с големи обеми от данни, но нямат собствен офис.

„Интересът към VPS услугите се увеличава през последните месеци и ние отчитаме постоянен ръст в търсенето им. Виртуалните сървъри имат ясно изразени предимства за малките и средни фирми. Увеличавайки параметрите, ние целим да ги популяризираме сред по-широка аудитория, разширявайки кръга от клиенти. Същевременно бихме искали и да направим реверанс към всички, които вече използват нашите VPS услуги, предлагайки им по-голям капацитет на по-ниска цена. Важно е да уточним, че обновяването на параметрите за съществуващите ни клиенти ще стане поетапно, като всеки един клиент ще получи подробна информация за това по e-mail.“ – обяснява Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

При бюджетно ориентирания сървър (VPS Start) размера на оперативната памет е нараснал до 512 MB RAM и 1024GB месечен трафик, докато при средния клас (VPS Про) новите параметри са съответно 1024 MB RАМ и 2048GB. Цените при тези два плана са намалени в диапазона 10-20%. VPS Бизнес пък вече разполага с удвоени параметри до 2048 MB RAM и 4096GB месечен трафик и понижение в цената с почти 40%.

Коментар