Историческо второ тримесечие отчете Intel

Intel отчете приходи от $10.8 милиарда за второто тримесечие. Това е повишение от 34% спрямо същия период на миналата година. Печалбата от основна дейност е $4.0 милиарда, нетната печалба възлиза на $2.9 милиарда, а печалбата за акция (EPS) е 51 цента.

„Силното търсене от страна на корпоративните клиенти на нашите микропроцесори помогна на Intel да постигне своето най-добро тримесечие в 42-годишната история на компанията,” заяви Пол Отелини, президент и главен изпълнителен директор на компанията.

Сегментите на PC и сървъри са стабилни и търсенето на водещи технологии ще продължава да нараства в обозримото бъдеще, прогнозира Отелини.

Приходите на PC Client Group бележат ръст от 2%, в сравнение с първото тримесечие на 2010 година, с рекордни приходи от мобилни микропроцесори. Data Center Group пък постига ръст от 13% спрямо предходното тримесечие, с рекордни приходи от микропроцесори за сървъри.

Приходите от микропроцесори и чипсети Atom възлизат на $413 милиона, което е ръст от 16% спрямо резултатите от първото тримесечие. Средната продажна цена (ASP) на микропроцесорите леко се е повишила.

През третото тримесечие Intel очаква приходи от $11.6 милиарда, плюс или минус $400 милиона.

Коментар