Oracle въвежда подобрен BI пакет

Цялостен, интегриран и скалируем пакет от продукти за бизнес интелиджънс (BI) представи днес у нас Oracle. Решението Oracle Business Intelligence 11g ще помогне на организациите да постигнат по-добра видимост върху бизнеса и последователност в дейностите си.

Новата версия предоставя единствената в индустрията интегрирана среда за достъп и анализ на данни от релационни, OLAP и XML източници, подчертаха от компанията. Крайният потребител получава ново интегрирано приложение за представяне на показатели и иновации в изготвянето на бизнес доклади, визуализации, търсене и съвместна работа.

Подобрена е също производителността, скалируемостта и сигурността чрез по-задълбочена интеграция с Oracle Enterprise Manager 11g и други елементи на Oracle Fusion Middleware.

Oracle Business Intelligence 11g е първото решение, което обединява на базата на една технология релационен OLAP (R-OLAP), многомерен OLAP (M-OLAP) и изготвяне на бизнес доклади. Подобрените възможности за OLAP анализ позволяват на потребителя да има достъп и да управлява от общ интерфейс йерархични бази данни, съхранявани в Oracle Essbase и други източници на релационни данни.

Нов, интегриран "thin-client" редактор за дизайн на доклади позволява на бизнес потребителите да публикуват както интерактивни, интернет базирани доклади, така и производствени доклади с висока прецизност и резолюция.

Приложението Oracle Scorecard & Strategy Management пък позволява проследяване на ключови показатели за изпълнение на дейността, които свързват организационната стратегия и бизнес целите. Подобреният, фокусиран върху задачите потребителски интерфейс осигурява по-интуитивна работа на крайния потребител чрез обширна група от интерактивни графични и сигнални възможности, вкл. картова визуализация, които са директно свързани с пространствени данни.

Action Framework е уникална и иновативна характеристика, която затваря кръга между информираност и действие, като позволява на потребителите да инициират действия, като бизнес процеси или уеб-услуги директно от личното им операционно табло.

Крайните потребители са уведомени за възникнали събития, споделят и обсъждат информация в реално време, взимат заедно решения и запазват анотации и дискусионни теми чрез вградени сигнални функции, както и чрез интеграция с Oracle WebCenter Suite 11g.

Новата интеграция с Oracle Secure Enterprise Search позволява на всеки случаен потребител лесно да открие търсените доклади, както и мнения и показатели в докладите, които са в съответствие с параметрите за достъп и сигурност, дефинирани в рамката на Oracle Business Intelligence 11g.

Чрез разширена интеграция с Oracle Enterprise Manager 11g, новият продукт се явява единствената BI платформа, която позволява на системните администратори да управляват и следят BI производителността от същата среда, от която управляват всички ИТ дейности.

Настоящи клиенти на Oracle Business Intelligence могат да преминат лесно към новата версия, без последствия за съществуващите доклади и без миграция на мета данни.

Коментар