Ericsson сключи най-големия си договор в Китай

Регионалният китайски оператор China Mobile Hebei избра Ericsson за ексклузивен партньор в управлението на всичките си 22 хиляди 2G/3G (GSM/TD-SCDMA) базови станции през следващите три години. Провинция Хъбей е с размерите на Великобритания и с население около 70 милиона души, уточниха от шведската компания.

Ericsson вече предоставя услуги по този най-голям за компанията договор, сключван досега в Китай. China Mobile Hebei е водещият оператор в провинцията с 35 милиона абоната.

Договорът дава възможност на China Mobile Hebei да подобри качеството на мрежите си и оперативната си ефективност, както и да се концентрира върху основния си бизнес, а именно към абонатите си, докато Ericsson се грижи за мрежовата поддръжка и всички базови станции.

Партньорството между China Mobile Hebei и Ericsson е подкрепено от правителството на провинция Хъбей, което се надява шведската компания да наложи стандарти в услугите за мрежова поддръжка в Северен Китай.

China Mobile Hebei, подразделение на China Mobile в шестата по гъстота на население провинция в страната, е един от най-важните клиенти и стратегически партньори на Ericsson. Двете компании имат зад гърба си ефективно партньорство повече от 23 години.

Коментар