Apple пусна най-зеленото зарядно за Mac

Apple пусна зарядно за акумулаторни батерии, за което твърди, че е най-финият и най-зеленият начин за осигуряване на енергия за Mac периферия, съобщи GreenTech.bg.

Устройството има вградена система за управление на енергията, която спира консумацията на ток в момента, в който „AA“ батериите бъдат напълно заредени. Така то почти елиминира „вампирското“ харчене на ток.

Зарядното „яде“ само 30 миливата след като зареди батериите, вместо традиционните 315 миливата, които се харчат след пълното зареждане на други никел-метал-хидридни презареждаеми батерии, казва Apple.

Комплектът включва зарядното устройство и шест батерии, за които Apple казва, че ще издържат стотици зареждания и могат да изкарат до 10 години. Зарядното може да работи в други страни и с други акумулаторни батерии.

Използването на презареждаеми акумулаторни батерии е много по-екологично и икономически ефективно в сравнение с купуването и изхвърлянето на боклука на нови и нови батерии AA за еднократна употреба на всеки няколко месеца.

Коментар