Рентген работи на височина 11 000 метра

Медицинският самолет на краля на Саудитска Арабия Абдула бин Абдулазис представлява истинска летяща болница с интензивно отделение на борда. В Боинг 757, който придружава краля по света, скоро беше инсталирана дигитална мобилна рентгенова система на Siemens MOBILETT XP, съобщиха от българския офис на компанията.

Дигиталният мобилен апарат MOBILETT XP може безпроблемно да бъде интегриран в стандартните клинични процеси

Компанията Аеролайт, с помощта на Сектор “Здравеопазване” на Siemens в Ерланген, е разработила специален механизъм, който да държи системата в стабилно положение при излитане, кацане и турбуленция. В същото време механизмът позволява лесно освобождаване на рентгеновата система MOBILETT XP в случай на спешност.

С оглед по-нататъшно обзавеждане на своята летяща болница, крал Абдула наскоро е закупил уринен анализатор от диагностичната дивизия на Siemens.

Дигиталният мобилен апарат MOBILETT XP има 30 kW генератор и плосък панел и може безпроблемно да бъде интегриран в стандартните клинични процеси за снимане на пациент на легло, за интензивно отделение, спешни и шокови зали, неонатални интензивни отделения и за операционни зали.

Коментар