Председателят на БАИТ придоби 49% от “Икономедиа” АД

Теодор Захов, председател на Българската асоциация по информационни технологии, придоби 49% от издателската компания „Икономедиа” АД. Интернет предприемачът влиза в дружеството на мястото на Филип Харманджиев, съобщи dnevnik.bg – едно от изданията на Икономедиа.

Участието в дружеството на другия акционер – Иво Прокопиев (51%) остава непроменено. Икономедиа има и нов изпълнителен директор – Елица Ангелова, която е завършила право в Софийския университет и има MBA от Мичиганския университет.

"Оттеглянето ми е свързано с желанието ми да бъда фокусиран в едно поле на дейност – винения ми бизнес”, коментира Филип Харманджиев пред Дневник.

Според Теодор Захов, "има дигитална революция в медиите, Икономедиа е водеща в този процес в България и е голямо предизвикателство как продължава напред в следващите няколко години". Както е известно, Иво Прокопиев и Теодор Захов са съдружници и в алтернативния телеком Спектър Нет чрез Алфа Файнънс Холдинг.

Същевременно, акционерите в Икономедиа АД са взели решение за създаване на нов орган – редакционен съвет, който ще бъде надзорен за редакционната политика на изданията.

Предстои редакционният съвет да бъде сформиран в рамките на месец. Една от първите му задачи ще е изборът на нов главен редактор на "Капитал". Настоящият Галя Прокопиева напуска и до назначаването на нов изпълняващ длъжността ще бъде Станка Тошева, която е първи зам. главен редактор на "Капитал", става ясно още от публикацията в Дневник.

Коментар