Google се отказа от „пощата на бъдещето”

Google прекрати работата по амбициозен свой проект, който трябваше да обедини електронна поща, месинджър и обработка на документи.  Wave обаче не успя да стане популярен сред широката аудитория и да замени други услуги за общуване и съвместна работа в интернет.

Google повече няма да разработва Wave като самостоятелен продукт, но кодът му ще остане отворен за всички желаещи да развиват платформата, става ясно от съобщение в блога на проекта.

Wave беше обявен миналата година по време на конференцията Google I/O. Уеб платформата комбинира електронна поща, приложение за мигновени съобщения и средства за създаване и съвместна работа с документи.

Решението на Google да се откаже от Wave не е изненадващо за анализаторите. Дори и след като кодът на проекта беше отворен през май тази година, услугата не успя да привлече голяма аудитория.

Много потребители просто не намериха полезно приложение на новата услуга. Wave не получи толкова широко разпространение, колкото ни се искаше, признава интернет компанията.

Коментар