Microsoft разкрива защо PC е по-добър от Mac

Специален раздел в сайта на Microsoft разкрива предимствата на РС спрямо епълската платформа Mac. Един от акцентите е поставен върху игрите – повечето популярни игри са недостъпни за Mac OS X, а освен това „маковете” не могат да възпроизвеждат Blu-ray дискове, се казва в маркетинговото послание на Редмънт.

Microsoft набляга също на факта, че Mac изисква много време за обучение и привикване на потребителите към платформата. За сравнение, Windows 7 притежава редица функции за опростяване на ежедневната работа с компютъра.

Епълските компютри не са добре адаптирани за обучение и офис работа, смята още Microsoft. С Mac трудно се организира съвместен достъп до файлове, музика и снимки, твърдят от Редмънт. В същото време Windows 7 осигурява по-добра съвместимост с множество устройства, има по-широка поддръжка на различни документни формати, налични са и по-голям брой приложения.

Mac не ви позволява да направите избор, е финалният аргумент на Microsoft. Компютрите с Windows 7 са достъпни в множество различни конфигурации, цветове и ценови категории, докато Apple не може да си позволи това.

Предимствата на Windows спрямо Mac са поместени като част от обширна секция, посветена на Windows 7, вкл. сравнение на отделните версии, Топ 10 причини за избор на новата ОС и сравнение с Vista и XP. 

Коментар