AMD дава тласък на 3D приложенията

Софтуер на AMD дава на разработчиците нужните им средства за създаване на приложения от ново поколение. Чрез развойната платформа ATI Stream Software Development Kit (SDK) v2.2 с пълна поддръжка на OpenCL 1.1 те могат да ускорят приложения като 3D видео, HD видео чат и многодисплейни 3D игри, използващи процесорната мощ на съвременните CPU и GPU.

В следващото поколение компютърни изживявания гласът, докосването, жестът и разпознаването на лице са обикновени, ежедневни характеристики, коментира Патриша Харел, директор на Stream Computing, AMD.

“Подобренията в ATI Stream SDK v2.2 са особено важни поради поддръжката на OpenCL 1.1, която е вградена в очакваното скоро семейство AMD Fusion APU. Средствата позволяват на общността от разработчици да се възползва от хетерогенните изчислителни архитектури”, допълни тя.

ATI Stream SDK v2.2 предлага разширена поддръжка на операционни системи, компилатори, хардуер и най-новите индустриални стандарти, подпомагайки разработките и производителността на приложенията. Новите характеристики включват:

·         Поддръжка на OpenCL 1.1 спецификацията, ратифицирана през юни 2010;

·         Разширена поддръжка на операционни системи, вкл. Ubuntu 10.04, Red Hat Enterprise Linux 5.5

·         Разширена подръжка на хардуер, вкл. x86 процесори с SSE2.x или по-късни версии, позволявайки на потребителите да пускат OpenCL приложения на по-широка гама CPU.

·         Допълнителна поддръжка на Linux и Windows компилатори, вкл. GNU Compiler Collection 4.1 или по-късна версия, Microsoft Visual Studio (MSVS) 2010 Professional Edition и Minimalist GNU (GCC 4.4) за Windows (MinGW)

·         Поддръжка на едноканален формат за OpenCL изображения, давайки по-голяма гъвкавост на разработчиците в достъпа до кеша на GPU;

·         Поддръжка на взаимодействие между OpenCL и DirectX 10;

·         Поддръжка на допълнителни модули за изчисления с плаваща запетая с двойна точност в OpenCL ядра, за подпомагане на по-висока изчислителна точност в HPC и научни приложения.

Даунлоуд: ATI Stream SDK v2.2

Коментар