Logitech обяви финансови резултати за първото тримесечие на финансовата 2011 г.

Фримонт, Калифорния и Романел-Сюр-Морж, Швейцария — 16 август 2010 г. — Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на финансовата 2011 година.

Продажбите за първите три месеца на финансовата година са 479 милиона щатски долара – ръст от 47% спрямо 326 милиона долара, отчетени за същия период на предходната година. Като се игнорират неблагоприятните ефекти на обменните курсове, увеличението на продажбите е 50%. Оперативната печалба е 12 милиона, сравнено с 35 милиона загуба в същото тримесечие. Нетните приходи са 20 милиона (0.11 долара за акция), сравнено с 37 милиона загуба за същия период на предходната финансова година.

„Финансовата 2011 година за Logitech е с добър старт”, заяви Джералд Куиндлен, Президент и Главен изпълнителен директор на Logitech. „Ние преизпълнихме нашите цели и прогнозираната доходност и постигнахме най-доброто си тримесечие. Отбелязваме ръст във всички ритейл-ориентирани продуктови категории. На базата на силния ни ръст през първото тримесечие, ние сме оптимисти за постигане на заложените цели и повишаваме прогнозата си за финансовата година. Ентусиазирани сме от предстоящото представяне на Google TV и потенциала за допълнително повишаване на прогнозата ни за края на годината.”

Прогноза

За финансовата 2011 година, която приключва на 31 март 2011 година, Logitech подобри прогнозата си за общо продажби между 2.3 и 2.35 милиарда щатски долара. Целта за очакваната оперативна печалба се повишава от 156 милиона на между 160 и 170 милиона долара. Очакваното средно ниво на данъчните разходи се коригира от приблизително 18% на средно 16%.

Коментар