Отличиха LG POP като «най-зеления» телефон в Европа

София, 19 август 2010 г. – Хитовият модел LG GD510 POP спечели престижната награда «Зелен мобилен телефон на Европа 2010-2011» на Европейската асоциация за визуална и аудио техника (ЕISA). Това е един от общо трите приза ЕISA, които LG Electronics получи тази година след гласуване на главните редактори на 50 специализирани списания от 19 държави на Стария континент. Компанията бе отличена и в категорията „Най-изгоден LCD телевизор в Европа 2010-2011” за LED модела LG 42LE5300. Системата LG HB45E пък бе обявена за „Домашно кино на Европа 2010-2011”.

«Най-зеленият» телефон на Европа LG POP е и сред най-малките модели с 3-инчов изцяло сензорен екран. Той е с «приятелски» интерфейс и лесна навигация за сърфиране в мрежата и бърз достъп до социалните мрежи. При оценката журито на EISA взима предвид компактния размер и ниско тегло на модела, които заедно с модерните технологии допринасят за изключително ниския разход на енергия. Специализиран анализ доказва, че материалите, използвани при направата на LG POP, могат да се рециклират много успешно, с което според журито моделът категорично изпреварва конкуренцията.

«За нас е важно, че LG POP печели не само награди, но и симпатиите на българските потребители. Той е създаден за модерните хора, които имат отношение не само към дизайна и новите технологии, но имат и поведение с отговорност и грижа към околната среда. И нищо чудно, че именно това е един от бестселърите ни в Европа.», обясни Димитър Вълев, Мениджър маркетинг и продажби „Мобилни комуникации” в LG Electronics за България. «Обикновено еко изборът се разглежда като компромис, но с LG POP това съвсем не е така. Съвсем скоро той ще се върне на пазара с неустоимо предложение, от което печелят наистина всички», категоричен е той.

42-инчовият LG 42LE5300 печели оценяващите с комбинацията от ултра тънък елегантен дизайн и брилянтна картина с висока резолюция на 1080p и допълнителна технология TruMotion 100Hz. Моделът разполага и с USB свързаност с други устройства. Сред сериозните плюсове е и оптимизираният разход на електроенергия, който е чувствително по-нисък от този на LCD телевизорите с този размер. Всичко това е повлияло за финалната оценка на журито, което търси продукта с най-добро съотношение на цена спрямо качество. Изключително високо качество на картината и звука предлага и системата за домашно кино LG HB45E, която възпроизвежда съдържание от DVD и Blu-ray. Аудио до 400W и 2.1 съраунд технологията се комбинират идеално със забележително елегантен слим дизайн.

Допълнително признание е, че в категориите „Най-изгоден LCD телевизор в Европа 2010-2011” и «Зелен мобилен телефон на Европа 2010-2011» LG Electronics печели наградите на ЕISA за втора поредна година. Това е сериозно постижение предвид сложната и изключително критична процедура на оценяване, при която главните редактори разглеждат и анализират представянията и коментарите за продуктите, излизали във всички издания.

Коментар