AMD привлече водещ кадър на Intel

AMD назначи Доналд Нюуел за вицепрезидент и технически директор за сървърни решения. На новата си CTO позиция специалистът от Intel ще отговаря за концепцията и дългосрочните планове на AMD в областта на сървърите, става ясно от официалното прес съобщение.

Дон Нюуел съчетава талант на ръководител, инженерни познания, проектантски опит и стратегическо виждане, коментира назначението Рик Бергман, старши вицепрезидент и генерален мендижър на производствения бизнес на AMD.

Нюуел ще се отчита за работата си именно на Бергман. “Провървя ни, че Дон ще работи с нас, когато се готвим да пуснем ядрото Bulldozer в семейството процесори Opteron”, допълва старшият вицепрезидент. Bulldozer се очаква през 2011 година.

Преди да постъпи в AMD, Нюуел е ръководел разработките на едночипови системи (SoC) и мрежови архитектури в Intel Labs. Цели 16 години от неговата кариера са преминали в процесорния гигант.

Нюуел има над 60 публикации в научни списания и е съавтор на стандарта IETF RFC2429, който дефинира начина за предаване на видео изображения през интернет. Нюуел притежава също над 20 патента.

Коментар