136 идеи за е-бизнес

Завършил е първия етап на конкурса за най-интересната концепция за интернетен бизнес в източната част на Централна Европа – “Start with e-nnovation”. Обявени са общо 136 новаторски идеи, чиито автори имат шанс да спечелят 10 000 евро.

Измежду всички конкурсни проекти, всеки пети произхожда от чужбина, главно от Русия, Словакия, Чехия, Украйна и Унгария. Тематиката на проектите е много разнообразна. Най-често се лансират проекти на платформи за реализацията на финансови сделки, на приложения съкращаващи разходите на дейността на фирмите от сектора на малките и средни предприятия, уебсайтове улесняващи покупки в Интернет, а също така социални интерактивни или развлекателни портали.

Такъв голям интерес към конкурса показва, какъв голям по-тенциал на е-бизнеса съществува в Централна Европа – споделя Магдалена Круковска от пиар отдела на фирмата Група Алегро. – Организираният от нас конкурс ще позволи не само да се излъчат потенциалните внедрители на иновации за Интернет, но ще покаже също така какви са най-новите тенденции в е-бизнеса – прибавя тя.

Журито на конкурса състоящо се от опитни специалисти в оббластта на е-commerce и на новите технологии между другото Майк Бачър от Тех Кранч Юроуп или Никос Анагностоу, дву-кратен победител в Атенс Стартъп Уикенд, ще анализира изпраща-ните проекти. Ще бъде оценявано между другото новаторството или шансовете и възможностите за внедряване на пазара за информационни технологии. Измежду всички заявки за ко-нкурса международното жюри ще избере до 30 август 5 от тези от тях, които имат най-голям потенциал.

Лауреатите на първия етап на конкурса ще представят своите идеи на блогъри, предприемачи и на лица, занимаващи сес е-бизнес от целия свят, които ще пристигнат през септември в град Познан на конференция “е-новация – е-commerce в Централна Европа ”. По време на втория ден на конференцията ще по-знаем най-добрия в източната част на Централна Европа проект на е-бизнес. Неговия автор ще получи 10 000 евро и ще реши сам за тяхното предназначение.

E-nnovation – това е най-голямата в Централна и Източна Европа среща на специалисти от Интернет-бизнеса. На конференцията, организирана от Група Allegro, която ще се състои в Познан през дните 23-24 септември 2010 година, ще пристигнат известни предприемачи, автори на блогове и мениджъри от Европа и целия свят. По време на срещата ще бъдат анализирани последните тенденции на развитие и новините в търговията он-лайн по света. Участниците ще разгледат дейността на световни лидери от този бранш, както и стратегиите за разработката и осъществяването на съвременни проекти в различните части на света. По време на конференцията ще бъде отделено място за анализ на най-големите успехи и поражения в е-бизнес, както и ще бъдат направени презентации на най-новите технологии и решения, позволяващи увеличение на продажбите. Част от дискусията ще бъде посветена на насоките на развитие за търговията он-лайн, както и нейните специфични черти за различните страни.

Стратегически партньор в конференцията е полската банка mBank. Важни партньори са : Poznań – miasto know-how, сдруженията IAB Polska и PMI Poland Chapter , както и сайтът Pit.pl. Медиен партньор е Bankier.pl.

Коментар