Пол Алън съди “каймака” на ИТ индустрията

Съоснователят на Microsoft Пол Алън влиза в съдебна битка с водещи компании от ИТ индустрията

Пол Алън, един от основателите на Microsoft, подаде съдебен иск срещу няколко от най-влиятелните компании в ИТ индустрията. Под прицела на легендарния бизнесмен са Apple, Google, AOL, Facebook, eBay, Netflix, Office Depot, OfficeMax, Staples, Yahoo и YouTube, предадоха световните агенции.

Всички те са обвинени в нарушаване на четири патента, свързани с технологии за търсене в интернет. Искът е заведен от името на компанията Interval Research Corp., зад която стои Пол Алън.

В нарушение на въпросните патенти попадат технологиите за извеждане на резултати от търсене, съветите за преглеждане на съответните новини, картинки и видео, свързани със заявката за търсене, както и извеждането на прогноза за времето в града, в който се намира потребителят, и показването на статуси на негови приятели в социални мрежи.

Според Google, действията на Алън водят до съдебна баталия с най-големите иновационни компании на Америка. Наблюдава се неприятна тенденция някои компании да се конкурират в съда, а не чрез пускане на достойни продукти на пазара, посочват още от интернет гиганта.

Иновациите не са съдебен процес, а начин за въвеждане на пазара на нови продукти и услуги, които са от полза за милиони хора по целия свят, коментират от Google.

Коментар